Roger Torrent i Ernest Maragall es querellen contra Félix Sanz Roldán

Els dos dirigents d’ERC denuncien l’ex-director del Centre Nacional d’Intel•ligència i l’empresa israeliana NSO Group per ‘espionatge informàtic’ dels seus telèfons mòbils
L'ex-director del CNI, Félix Sanz Roldan
L'ex-director del CNI, Félix Sanz Roldan

El president del Parlament, Roger Torrent, i el regidor de l'ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, tots dos militants d’ERC, han presentat el matí d’aquest dijous 30 de juliol una denúncia als jutjats mitjançant la qual es querellen contra l’ex-director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, i l’empresa israeliana NSO Group per ‘espionatge informàtic’. Els telèfons mòbils d’ambdós dirigents polítics van ser espiats mitjançant el programa Pegasus, segons van desvetllar els diaris El País i The Guardian i va confirmar l’empresa Whatsapp.

En el text que han presentat als jutjats de Barcelona expliquen que l’empresa Whatsapp  va detectar “l’aprofitament d’una vulnerabilitat del seu software i l’ús fraudulent i no autoritzat dels seus servidors per dirigir un atac informàtic contra objectius prèviament seleccionats”. El programa que es va utilizar en aquest atac, segons Whatsapp, s’anomena Pegasus i l’empresa NSO només la ven, segons els seus portaveus, a organismes governamentals. Torrent i Maragall consideren que l’espionatge que van patir entre els dies 29 d’abril i 10 de maig de l’any passat el va realitzar el CNI, que depèn del govern espanyol.

El forat informàtic de whatsapp que va aprofitar Pegasus durant aquells dies per infectar telèfons va permetre que s’espiés unes 1.400 persones arreu del món. A Catalunya, a més dels telèfons mòbils de Roger Torrent i Ernest Maragall, Whatsapp ha comunicat que també van ser intervinguts els del conseller de Polítiques Digitals i  Administració Pública, Jordi Puigneró, l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel, el dirigent del Consell per la República Sergi Miquel i un càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Domingo.

El 6 de juliol passat, Sanz Roldán va ser substituït per Paz Esteban al front del CNI i fa una setmana va fitxar per l’empresa elèctrica Iberdrola com ‘assessor internacional’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides