Dia decisiu pel futur de la mina de Vilafruns

El Fòrum de la Mineria de la Catalunya Central debat, aquesta tarda, la continuïtat de l’explotació i la retirada de l’ERO que pretén acomiadar 244 treballadors
Entrada a la mina de Vilafruns amb un cartell d'Iberpotash. ara ICL
Entrada a la mina de Vilafruns amb un cartell d'Iberpotash. ara ICL

El Fòrum de la Mineria de la Catalunya Central es reuneix, aquesta tarda, a Manresa, amb l’obligació de donar resposta a l’oposició al tancament de l’explotació de Vilafruns (Sallent-Balsareny) i a l’expedient de regulació d’ocupació que significaria l’acomiadament de 244 treballadors. Aquest Fòrum de la Mineria agrupa agents socials i econòmics, administracions locals, comarcal i autonòmica, i l’empresa multinacional ICL, que és la propietària de la mina.

El sindicat CCOO demana que ICL mantingui oberta la mina de Vilafruns, “amb les condicions de seguretat necessàries, fins que no estigui completat el pla de transició cap a una producció minera sostenible a la Catalunya Central, consensuat fa temps amb tots els actors socials”. A més, reclama que Montajes Rus, que és l’empresa que explota la mina, retiri l’expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 244 treballadors, i que s’acabi “de concretar el pla industrial que ha de garantir la finalització de les diferents infraestructures compromeses en un entorn mediambientalment i socialment sostenible i pacífic”.

ICL va anunciar el tancament de la mina de Vilafruns després de dos accidents laborals en els quals van morir dos treballadors i un tercer miner va quedar molt mal ferit i en plena crisi sanitària causada per la Covid-19. CCOO considera que aquesta actitud demostra “molt poc compromís per part de les dues empreses amb l’entorn social i econòmic que recolza l’activitat minera” i que al·legar ara ‘causes econòmiques’ expressa “una actitud oportunista inacceptable”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides