Professionals de la salut i la ciència reclamen canvis en la mobilitat

Han enviat una carta als alcaldes on els alerten de l'augment de contaminació després del confinament
Imatge d'arxiu d'un embús de trànsit

Més de 150 professionals de la salut i científics dels principals centres catalans han reclamat als alcaldes de Catalunya canvis "profunds i urgents" en el model de mobilitat "insostenible" actual. Els professionals els han enviat una missiva per alertar-los de l'augment d'emissions contaminants, que ha tornat després del confinament, i els demanen un "pla de xoc".

En roda de premsa aquest dimarts, han alertat que la contaminació de l'aire és el principal problema de salut pública a les ciutats i que la principal causa és el trànsit rodat. Han considerat que les mesures impulsades per algunes ciutats han estat "tímides i parcials".

Els signants s'han sumat a la campanya 'Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat!' per demanar un pla de desconfinament "en què es prioritzin les persones i la mobilitat socialment justa i ambientalment sostenible en detriment de l'ús del vehicle privat".

Així, han reclamat un pla de xoc que converteixi les calçades en viari prioritari per vianants i bicis a tots els carrers i accessos a les ciutats i mesures d'urgència en el transport públic. Entre aquestes, la conversió del carril esquerre en carril BUS a totes les vies d'accés a les grans ciutats.

En la carta, han recordat que amb el confinament es va reduir la contaminació i moltes ciutats van començar a complir per primer cop en dècades les recomanacions en qualitat de l'aire de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides