Les infermeres catalanes reclamen la dimissió de la consellera de Salut

El PSC apunta que Quim Torra amaga Alba Vergés per manca de confiança
Infermeres de Catalunya

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, i la de la Secretària General del mateix departament, Laura Pelay. En una carta adreçada al president de la Generalitat, Quim Torra, aquest col·lectiu considera “inadmissible” la gestió sanitària realitzada durant la pandèmia de la Covid-19 i afirma que el Departament de Salut no s’ha deixat assessorar pels professionals sanitaris.

Les infermeres catalanes lamenten a la missiva que la consellera Vergés no hagi respost cap de les cartes que li han remès i critiquen algunes decisions preses durant la crisi sanitària, com ara contractacions “milionàries” a empreses privades per dur a terme tasques de rastreig, un “menyspreu” a l’Atenció Primària, l’anunci de la paga extra per la feina feta durant la pandèmia -que deixa fora “professionals indispensables” del sistema de salut-, i la manca d’equips de protecció personal, entre altres.

Des d'Infermeres de Catalunya manifesten que “no podem permetre que es prenguin decisions que afecten tan directament a les persones des de despatxos i sense conèixer la realitat de la nostra sanitat”, motiu pel qual, a més de reclamar la dimissió de Vergés, sol·liciten que el Departament de Salut sigui dirigit per un professional sanitari, i que aquesta responsabilitat la pugui exercir una infermera.

L'absència de Vergés
El PSC, per la seva part, s’ha mostrat escèptic respecte a la confiança que manté el president Torra envers la consellera Vergés, després que la titular de Salut no comparegués aquest dilluns en la roda de premsa que van oferir el president català i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per valorar la situació epidemiològica a Catalunya.

El diputat socialista al Parlament de Catalunya, Ferran Pedret, s’ha preguntat si Torra manté “la confiança” en Vergés. A Twitter, Pedret ha escrit: “Estranya compareixença, la del president Quim Torra avui. Compareix junt al nou secretari de Salut Pública, per no dir res fora de vaguetats i llocs comuns. La pregunta que plana és: manté el president la confiança en la consellera Alba Vergés, que no ha comparegut amb ells?”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari