El TC rebutja la suspensió de la pena de Forcadell per la gravetat dels fets

L'expresidenta del Parlament va sol·licitar la suspensió fins que es resolgui el seu recurs d'empara
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat denegar la suspensió de la condemna de Carme Forcadell pel judici al procés d'11 anys i sis mesos de presó en considerar que es tracta d'una condemna greu per uns fets molts greus.

La interlocutòria es basa en la doctrina del Constitucional i sosté que "l'avaluació de la gravetat de la pertorbació que per a l'interès general té la suspensió de l'execució d'una pena constitueix un judici complex depenent de diversos factors, entre els quals hi ha la gravetat i naturalesa dels fets jutjats i el bé jurídic protegit, la seva transcendència social, la durada de la pena imposada i el temps que resti de compliment de la mateixa, el risc d'eludir l'acció de la justícia i la possible desprotecció de les víctimes".

El plenari considera així que suspendre el compliment de la sentència imposada pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició suposa "una pertorbació greu d'un interès protegit constitucionalment, com és de la garantia de l'efectivitat de l'actuació dels poders públics, en aquest cas del poder judicial".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides