Site icon El Triangle

Les persones discapacitades reclamen la creació d’un comitè d’emergència específic pels rebrots

Un home en cadira de rodes espera a l'andana per pujar al TRAM

Un home en cadira de rodes espera a l'andana per pujar al TRAM

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) reclama al govern de la Generalitat que impulsi la creació d’un comitè d’emergència per ajudar i atendre les persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental davant la segona onada de contagis per la Covid-19. Ho ha reivindicat en un comunicat en el qual precisa que aquest comitè hauria d’estar format pel president de la Generalitat, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i representants de Cocarmi i de les principals federacions de persones amb discapacitat o problemes de salut mental.

El president de Cocarmi, Antoni Guillén, alerta que la primera onada de la Covid-19 “va posar al descobert les febleses” del sistema per donar resposta a les necessitats del col·lectiu que representa i fa una crida a que no es repeteixi aquella situació. El comitè d’emergència que proposa Cocarmi “hauria de permetre desplegar el Pla de reactivació econòmica i protecció social “incorporant mesures específiques” per al col·lectiu, “que no es poden atendre amb respostes generals relacionades amb l'accessibilitat, la planificació de recursos i la continuïtat dels serveis de suport i protecció social”.

Aquest comitè hauria de facilitar, segons Guillén, la construcció de sistemes més inclusius, accessibles i àgils, “capaços de respondre a situacions complexes gràcies a la col·laboració i la coordinació entre el sector social de la discapacitat i les administracions públiques i arribar en primer lloc als que queden enrere”.

Exit mobile version