Rull reclama que sigui compatible ser militant del PDECat i militant de JxCat

Marc Solsona, portaveu del Partit Demòcrata Català, recorda que la seva formació no contempla la doble militància
Josep Rull

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat aquest diumenge que sigui compatible ser militant del PDECat i alhora ser militant de JxCat, la nova formació política liderada per Carles Puigdemont que va començar el seu congrés fundacional aquest dissabte.

En una entrevista a RAC1, Rull ha afirmat que creu “que ningú tindrà que trencar cap carnet, perquè no tindria gaire sentit”, i ha assegurat que farà “tot el possible” perquè la doble militància sigui possible. En aquest sentit, l’exdirigent de CDC ha assenyalat que l’acord entre ambdues forces polítiques “encara és possible” i espera que el PDECat no reclami als associats que decideixin afiliar-se a JxCat haver-se de donar de baixa.

El portaveu del PDECat i diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, Marc Solsona, va subratllar el divendres passat que el seu partit polític no contempla que cap associat pugui militar a forces polítiques diferents i va reclamar “responsabilitat” per qui vulgui sumar-se a una altra formació política. Solsona va emfatitzar en una entrevista a Catalunya Ràdio que no hi ha cap mena d’acord amb JxCat i que no veuen “voluntat de que n’hi hagi”.

Caldrà veure si els estatuts del nou partit polític de Carles Puigdemont, que seran aprovats a principis d’octubre, permetran la doble militància. A hores d’ara, però, JxCat ja ha animat als militants del PDECat a sumar-se al seu projecte polític.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.