Rull reclama que sigui compatible ser militant del PDECat i militant de JxCat

Marc Solsona, portaveu del Partit Demòcrata Català, recorda que la seva formació no contempla la doble militància
Josep Rull

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat aquest diumenge que sigui compatible ser militant del PDECat i alhora ser militant de JxCat, la nova formació política liderada per Carles Puigdemont que va començar el seu congrés fundacional aquest dissabte.

En una entrevista a RAC1, Rull ha afirmat que creu “que ningú tindrà que trencar cap carnet, perquè no tindria gaire sentit”, i ha assegurat que farà “tot el possible” perquè la doble militància sigui possible. En aquest sentit, l’exdirigent de CDC ha assenyalat que l’acord entre ambdues forces polítiques “encara és possible” i espera que el PDECat no reclami als associats que decideixin afiliar-se a JxCat haver-se de donar de baixa.

El portaveu del PDECat i diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, Marc Solsona, va subratllar el divendres passat que el seu partit polític no contempla que cap associat pugui militar a forces polítiques diferents i va reclamar “responsabilitat” per qui vulgui sumar-se a una altra formació política. Solsona va emfatitzar en una entrevista a Catalunya Ràdio que no hi ha cap mena d’acord amb JxCat i que no veuen “voluntat de que n’hi hagi”.

Caldrà veure si els estatuts del nou partit polític de Carles Puigdemont, que seran aprovats a principis d’octubre, permetran la doble militància. A hores d’ara, però, JxCat ja ha animat als militants del PDECat a sumar-se al seu projecte polític.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides