L’ANC i Òmnium convoquen concentracions en edificis del govern d’Espanya per la Diada

Les plataformes del procés presenten mobilitzacions sota el lema "El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents"
Paluzie i Mauri
Paluzie i Mauri

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) preveuen organitzar concentracions descentralitzades durant la Diada d'enguany, marcada per la crisi del coronavirus, davant les oficines de l'Agència Tributària, la Seguretat Social i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Són "uns 100 punts de 60 municipis diferents" que aquestes entitats consideren "estratègics per a nosaltres".

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i el president de l'AMI i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, han anunciat en una roda de premsa aquest divendres que les mobilitzacions promogudes per aquestes plataformes, impulsores del procés, es convocaran el pròxim 11 de setembre sota el lema "El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents". La idea és combinar una mobilització "política presencial" amb una altra "virtual de tipus solidari" per "posar de manifest la discriminació que pateix Catalunya" i "tornar a demostrar que la independència és possible i més necessària que mai".

L'ANC, Òmnium i l'AMI sostenen que en el context de crisi sanitària, econòmica i social "s'evidencia que només amb les eines d'un estat podrem construir un futur millor". En el mateix acte han anunciat el llançament d'un web per a la iniciativa Xarxa Independència, de recaptació de fons per a l'emergència social i alhora per promoure l'independentisme, en el qual han avançat que publicaran "un mapa de vincles entre persones i blocs socials".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides