El fiscal del judici a la Mesa del Parlament: “No es jutja a l’independentisme”

Pedro Ariche ha manifestat que els poders que es “vanten” d’incomplir la legalitat i les resolucions judicials presenten un biaix “d’autocràcia i autoritarisme”
La anterior Mesa del Parlament, acusada del delito de desobediencia
La anterior Mesa del Parlament, acusada del delito de desobediencia

El fiscal Pedro Ariche ha assegurat aquest divendres en el seu informe final al judici que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra quatre exmembres sobiranistes de la Mesa del Parlament i Mireia Boya, expresidenta del grup parlamentari de la CUP, per presumpta desobediència greu que “no es jutja a l’independentisme” i ha negat que sigui “un judici polític”. En aquest sentit, ha afirmat que “no es persegueix una idea, ni una ideologia”, i ha emfatitzat que “totes les idees són legítimes sempre que no col·lisionin amb el Codi Penal".

Ariche, que ha recordat als encausats que “cap poder de l’Estat està per damunt dels altres” i que eren conscients dels requeriments del Constitucional, ha assenyalat que l'anterior Mesa va permetre la tramitació i posterior aprovació de resolucions i lleis “obertament i palmariament inconstitucionals”. Així mateix, el fiscal ha indicat que els poders que es “vanten” de no complir la legalitat i les resolucions judicials presenten un biaix “d’autocràcia i autoritarisme”. Les decisions judicials "no són dogmes de fe, poden ser criticades però indubtablement s'han de complir", ha destacat.

Quant als plens dels dies 6 i 7 de setembre de 2017, Ariche ha assenyalat que la Mesa va perdre la seva imparcialitat i ha recordat conductes il·legals o irregulars com la tramitació de les lleis de desconnexió per lectura única, la desobediència al reglament o el fet d’haver obviat el tràmit d’informe al Consell de Garanties Estatutàries. D’altra banda, ha titllat de “performance” la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), ja que no es va votar la part declarativa on es parlava d’independència.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides