Els representants dels treballadors, “estupefactes” per la politització de TV3 i Catalunya Ràdio

El Sindicat de Periodistes de Catalunya exigeix que “es posi fi a la ingerència política i governamental en la gestió dels mitjans públics davant l’esperpent en què s’ha convertit la CCMA"
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA, al Parlament

Els comitès d’empresa i els consells professionals, a més dels sindicats que representen els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, han emès comunicats de denúncia de la politització i el control governamental que pateixen aquests mitjans. Ho han fet després que el passat dilluns la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, fracassés en la seva temptativa de cessar Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio. Llorach va posar a debat al Consell de Govern de la CCMA el cessament de Gordillo però dos dels quatre consellers –Rita Marzoa i Armand Querol- s’hi van oposar i només va comptar amb el vot favorable a la destitució d’Antonio Pemán.

La presidenta en funcions de la CCMA va demanar Gordillo explicacions per la marxa de Mònica Terribas de Catalunya Ràdio. La directora de El Matí de Catalunya Ràdio va anunciar divendres 17 de juliol que no continuaria una temporada més al front d’aquest programa perquè “els engranatges de l'empresa grinyolaven”. El mateix dia, Eduard Pujol, portaveu de JxCat al Parlament, va demanar el cap de Saül Gordillo en una intervenció molt dura a la comissió de control de la CCMA. La baralla política entre JxCat i ERC és evident en aquest contenciós ja que Gordillo va ser nomenat a proposta del partit republicà i Rita Marzoa va ser elegida consellera de la CCMA també a proposta d’aquest partit.

El Consell Professional d’Informatius i el Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio en el seu comunicat conjunt van demanar, aquest dijous 23 de juliol que "exigim que el pròxim presentador o presentadora de El matí de Catalunya Ràdio sigui algú escollit únicament per la seva vàlua professional i no per la seva afinitat política. Qui condueixi aquest programa tan important, que marca l'actualitat del país, ha de ser una veu crítica amb el poder polític i econòmic, que no accepti ingerències de cap tipus i que es guiï exclusivament pel seu criteri professional". Aquests representants dels treballadors consideren que “l’episodi posterior a la dimissió de Mònica Terribas, amb l’intent de cessament del director de Catalunya Ràdio per part de la presidenta de la CCMA, ens deixa estupefactes” i denuncien que “les disputes personals i les picabaralles polítiques planen sobre les decisions que afecten el present i el futur” de l’emissora.

El Comitè d’Empresa de TV3 ha demanat el cessament dels dirigents de la CCMA. “És preocupant el poc pudor amb què els directius i responsables de la CCMA traslladen a la gestió dels mitjans les seves batalles personals i diferències de sector polític. Per això, després d’aquest últim espectacle, haurien de plegar i deixar pas a una direcció dels mitjans i de la Corporació plural i independent del poder polític. El repartiment de càrrecs de les empreses de la CCMA entre els socis de govern i la petrificació d’un Consell de govern de la CCMA agònic s’ha d’acabar”, escriuen al seu comunicat els representant sindicals de TV3.

Al seu torn, el Sindicat de Periodistes de Catalunya ha exigit que “es posi fi a la ingerència política i governamental en la gestió dels mitjans públics davant l’esperpent en què s’ha convertit la CCMA”. Aquest sindicat fa una crida als grups parlamentaris perquè “al marge de les expectatives electorals” renovin la cúpula de la CCMA “abans que no es compleixi un any” des de que es va aprovar, ara fa vuit mesos, la reforma de la Llei que regula la corporació.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari