Deloitte detecta ciberatacs reputacionals d’independentistes contra el Barça

Un informe de la consultora encarregat pel club comptabilitza 23.200 impactes negatius d'almenys 3.281 'bots'
Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

El FC Barcelona i la seva junta directiva, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, ha sigut dianes de ciberatacs reputacionals massius procedents de diverses comunitats virtuals, entre les quals una d'independentistes catalans, segons un informe encarregat pel club a la consultora Deloitte, el contingut del qual revela el diari El Mundo.

L'informe de Deloitte, que classifica els atacs per comunitats d’emissors, afegeix que els missatges es van dissenyar expressament per desprestigiar tant la institució com la directiva actual, i que els van difondre almenys 3.281 bots -programes informàtics que realitzen tasques repetitives-, els quals van generar 19.359 mencions i 23.200 impactes negatius.

La mateixa informació especifica que un 12,5% dels comentaris en xarxes socials sobre afers relacionats amb l'entitat blaugrana tinguin com a emissors el que Deloitte descriu com "usuaris no humans", els quals tenen com a origen un 5% de comptes automatitzats.

Deloitte, segons publica El Mundo, assenyala en el seu informe que una comunitat de bots favorable a l'independentisme es caracteritzava per difondre enllaços del diari digital El Nacional i del seu director, José Antich.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari