Jordi de Dalmases deixa la presidència del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ben lligada

Enguany tampoc hi haurà eleccions perquè s’ha formalitzat la presentació d’una sola candidatura que ha estat automàticament proclamada
Jordi de Dalmases

Aquest 28 de juliol vinent s’havien de celebrar les eleccions per triar la nova junta directiva del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), que aplega 8.800 professionals del sector. Però, un cop més, en aquesta entitat no hi haurà eleccions –com ja va passar els anys 2012 i 2016–, ja que només s’ha formalitzat la presentació d’una candidatura, que ha estat automàticament proclamada.

Aquesta candidatura és totalment continuista dels interessos i del polèmic estil de gestió que ha encarnat Jordi de Dalmases, president del COFB durant els últims 12 anys i que aquest cop ja no es presentava a la reelecció, per problemes de salut. Però, abans de plegar, ho ha volgut deixar “todo atado y bien atado”. El succeeix en el càrrec la seva, fins ara, mà dreta: Jordi Casas Sánchez, que era el secretari de la junta directiva sortint i, amb anterioritat, vicetresorer del Col·legi.

L’opacitat amb què es dirigeix i gestiona aquesta entitat fa pràcticament inviable que es pugui presentar una candidatura alternativa a l’oficialista, ja que és impossible, per exemple, conèixer l’antiguitat de la vocalia a la qual estan adscrits els col·legiats, requisit indispensable a l’hora de confegir una llista, que exigeix un mínim d’un any.

Els estatuts vigents, que daten de l’any 2008, i el complicat sistema que estableixen a l’hora d’elaborar una candidatura electoral fan que només tingui possibilitat de presentar-se els que ja controlen el Col·legi des de dins i obstaculitzen vergonyosament el normal funcionament democràtic de l’entitat.

El COFB és un dels col·legis professionals més rics de Catalunya, ja que es queda amb un percentatge per la gestió de totes les receptes que dispensen les farmàcies de la província de Barcelona.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari