Un Sant Jordi d’estiu descafeïnat

La festa, que havia de donar oxigen a llibreries i floristeries, ha estat molt desigual en funció del territori
Un Sant Jordi d'estiu amb mascareta

El 23 de juliol és el dia que els llibreters i els floristes van triar per fer la festa del llibre i de la rosa, que es va haver de suspendre el 23 d'abril perquè tot el país estava confinat. En aquell moment es preveia com una festa que podia arribar a ser multitudinària, però finalment els rebrots i les noves mesures restrictives a bona part del país han acabat descafeïnant la celebració.

La festa s'ha viscut de manera irregular a tot el territori català. Les mesures restrictives i la calor no han afavorit l'afluència a les parades que les llibreries han tret al carrer, però des del gremi de llibreters asseguren que les llibreries han rebut més visites que un dia de juliol normal i l'afluència de públic s'ha anat animant cap al tard.

El gremi de floristes assegura que el Sant Jordi d'estiu no ha donat prou oxigen al sector. En un comunicat, diu que el seguiment ha estat irregular i més fluix a les grans ciutats del país. A tot Catalunya asseguren que no s'ha arribat al milió de roses venudes, tot i que la majoria de floristeries veien la data d'avui com la darrera oportunitat per afrontar uns mesos difícils.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides