El Suprem rebaixa les penes als ultres que van assaltar la Blanquerna

Els condemna a més de dos anys de presó i Justícia haurà de decidir ara si ingressen a presó
Atac a la Blanquerna

La sala segona del Suprem ha condemnat a penes d'entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó els 14 assaltants del centre cultural Blanquera, a Madrid, la diada de l'Onze de setembre del 2013.

El tribunal els considera culpables dels delictes de desordres públics i contra el dret de reunió, però no hi veu l'agreujant de discriminació per raons ideològiques, que precisament el Suprem va incorporar a la sentència del gener del 2017.

En un primer moment, el febrer del 2016, l'Audiència de Madrid va condemnar els assaltants del centre cultural Blanquerna a penes d'entre sis i vuit mesos de presó, unes penes que els evitaven l'entrada a la presó.

L'any següent, el Suprem va elevar les penes a entre 2 i 4 anys de presó, que implicaven l'ingrés a la presó. L'alt tribunal va introduir l'agreujant de discriminació ideològica en la condemna.

A finals del 2017, el Constitucional va admetre el recurs d'empara dels condemnats i va suspendre'n cautelarment l'entrada a la presó. El mes de gener d'aquest any, el TC va estimar parcialment aquest recurs d'empara i va considerar que s'havien vulnerat els drets dels 14 assaltants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides