Salut alerta que Catalunya viu “dies crítics” i està en “risc alt de rebrot”

Els ingressos hospitalaris han augmentat un 129% la darrera setmana, passant de 131 a 301
Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dijous que Catalunya es troba en una situació de "risc alt de rebrot". També ha afirmat que "ara és un moment crític" per l'evolució de la pandèmia, però ha afegit que a diferència del mes de març les UCIs no estan plenes i no hi ha problemes assistencials.

"La pel·lícula del mes de març i abril ja la coneixem, el que no podem és repetir-la i que la corba es dispari, per això tots aquests dies són crítics", ha remarcat Argimon. "El guió ja el sabem i la nostra vacuna són les mesures preventives, el tractament ja el coneixem: ens quedem a casa, i és efectiu, però és un tractament molt agressiu, que té efectes secundaris".

Les autoritats sanitàries consideren que les xifres són preocupants, però els serveis assistencials no estan en tensió. Salut avisa que les xifres actuals no són bones, però que les de la setmana que ve seran pitjors. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, creu que vindran mesos complicats.

Els ingressos hospitalaris han augmentat un 129% la darrera setmana. S'ha passat de 131 ingressos a 301. Un total de 437 llits estan ocupats per Covid. La situació és diferent de la del març, quan es va arribar a tenir-ne més de 8.000.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides