Puigdemont i Xirgo ‘censuren’ paràgrafs de ‘M’explico. De la investidura a l’exili’

L'expresident diu que no vol comprometre "persones que no han estat involucrades" en processos judicials
Carles Puigdemont, parlant del seu llibre al 'Telenotícies' de TV3, a
Carles Puigdemont, parlant del seu llibre al 'Telenotícies' de TV3, aquesta setmana

Els autors del llibre M'explico. De la investidura a l'exili (La Campana, 2020), l'expresident català Carles Puigdemont i el seu amic i periodista Xevi Xirgo, van censurar paràgrafs del llibre-dietari de Puigdemont, publicat aquesta setmana.

Tots dos, en els seus respectius pròlegs, donen explicacions. Mentre que Puigdemont assegura que "molts passatges s'han suprimit per no comprometre persones que no han estat involucrades en cap procés judicial", el director d'El Punt Avui i coautor del volum afirma que "hi falten aquells fets o converses que el sentit comú, la prudència, l'oportunitat, o les advertències dels advocats, han aconsellat deixar per a més endavant. Confio poder-lo publicar sencer d'aquí a uns anys".

Queda sense saber-se, per exemple, qui són el cònsol que parla amb Puigdemont i el dirigent de la CUP de Girona que dina a soles amb Puigdemont en un restaurant de la ciutat on va ser alcalde abans de president de la Generalitat. La censura es fa més present en paràgrafs sencers quan la narració s'acosta al record de com es va organitzar l'1 d'octubre.

Puigdemont i Xirgo s'entretenen a explicar les nombroses reunions que té el president de la Generalitat, així com els seus dinars i sopars -públics i privats, i amb llurs respectius menús-, tant en solitari com en companyia, i no només d'interlocutors polítics, empresarials i mediàtics, sinó també de la família. A més, es pot saber els dies que Puigdemont es quedava a dormir a la Casa dels Canonges, la residència presidencial oficial, i les seves queixes per no veure la família, que va romandre a Girona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides