Fort increment de la dada diària de contagis

Catalunya frega els 2.000 nous positius de Covid-19 registrats les darreres 24 hores
Professional sanitari a l’Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona)
Professional sanitari a l’Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona)

La dada diària de nous contagis reflectida en el balanç del Departament de Salut ha pujat dels 721 d’aquest dimecres als 1.949 d’aquest dijous. En total, Catalunya acumula 86.891 positius detectats amb proves PCR (1.597) o tests ràpids, segons les xifres oficials.

Les funeràries han comunicat a Salut la defunció de nou persones més afectades per la malaltia del coronavirus, de manera que el govern català atribueix a la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia 12.661 morts.

Les altes hospitalàries, 63 les darreres 24 hores, sumen 40.590 i els pacients en estat greu, 4.231 acumulats des de l’inici de la pandèmia, s’han incrementat en set des de l’anterior balanç. El nombre de llits d’unitats de cures intensives (UCI) ocupats per pacients afectats per la Covid-19 ha pujat de 55 a 61. Des de l’inici de la pandèmia, la xifra acumulada és 40.590.

Carpes i tests
D’altra banda, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha explicat a Betevé que el Departament de Salut preveu instal·lar carpes per realitzar proves PCR massivament a la població. Aquests recintes s’instal·laran a tocar d’ambulatoris i en zones on l’efecte de la pandèmia estigui empitjorant. Clotet ha afegit que es demanarà a tothom d’aquests barris que hi vagin per sotmetre's a la prova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides