Ciutadans també investiga el ‘TV3gate’

La diputada Sonia Sierra pregunta per escrit a Vicent Sanchis, perquè apareix el logo de TV3 en el vídeo que va difondre Carles Puigdemont i que s’havia d’emetre si el detenien el 2017
Puigdemont

El grup parlamentari de Ciutadans també ha entrat preguntes per escrit al Parlament de Catalunya –tal i com ho ha fet el del PSC-Units per Avançar- per aclarir perquè l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va poder difondre el passat dilluns un vídeo amb el logotip de TV3 que aquest canal públic no havia emès. Ha estat la diputada del grup taronja Sonia Sierra la que ha presentat una bateria de set preguntes al director de TV3, Vicent Sanchis. El vídeo havia estat gravat dies abans del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i en ell l’aleshores president de la Generalitat s’adreçava a la ciutadania amb la intenció que pugués conèixer les seves reflexions cas que fos detingut.

La primera pregunta que Sonia Sierra fa a Vicent Sanchis és: “Com és possible que el vídeo portés el logo de TV3?”. El logotip apareix en el vídeo que va difondre Puigdemont en el seu perfil de Twitter a la part superior esquerra de la imatge, ubicació que només es dona en els vídeos que TV3 penja al seu portal un cop emesos. En les emissions en directe, el logotip del canal apareix també a la part superior de la pantalla, però al racó dret. Cal entendre que qui va fer arribar el vídeo a Puigdemont, va editar-lo posant el logotip com si s’hagués emès. TV3, però, no va emetre el vídeo que Puigdemont va pujar a la xarxa fins dues hores més tard que ho fes ell.

La diputada de Ciutadans també vol saber, entre d’altres qüestions: “Perquè Carles Puigdemont té en el seu poder un vídeo amb el logo de TV3?; va ser TV3 l’encarregada de gravar el vídeo esmentat?; en cas afirmatiu, qui el va gravar concretament?; si el vídeo és propietat de TV3, perquè no s’ha emès en un lapse temps que va des de l’octubre del 2017 fins el 20 de juliol del 2020?”.

De moment, ni Vicent Sanchis ni Carles Puigdemont han donat explicacions de qui va tenir la iniciativa de gravar aquest vídeo i perquè no s’ha donat a conèixer fins que l’expresident de la Generalitat l’ha penjat al seu perfil de Twitter. Al portal de TV3 s’hi pot veure ara el vídeo sencer, de prop de sis minuts de durada, i se’l presenta amb el títol “El missatge inèdit de Carles Puigdemont per si l’acabaven detenint que conté el seu llibre M’explico”, i el text següent: “El llibre que el president Carles Puigdemont ha publicat aquest dilluns conté passatges tan desconeguts com un missatge institucional –mai emès fins ara- que va gravar el president, tres dies abans de l’1 d’octubre, davant la possibilitat de ser detingut. Només s’havia d’emetre si l’acabaven detenint”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.