Vicent Sanchis va exigir testimonis contraris a l’absolució de Sandro Rosell al documental de TV3

L’exdirector d’Esports de la CCMA, Christian Garcia, desvela que el director del canal considerava que el reportatge editat era una “hagiografía” de l’expresident del Barça
El exdirector de Deportes de la CCMA, Christian García, durante su co
El exdirector de Deportes de la CCMA, Christian García, durante su comparecencia en la comisión parlamentaria de control de esta entidad

El director de TV3, Vicent Sanchis, volia que el documental que preparava la televisió pública catalana sobre els dos anys de presó provisional que va passar l’expresident del Barça Sandro Rosell inclogués testimonis que qüestionessin la sentència que el va deixar en llibertat. Així ho va explicar al Parlament, el divendres 17 de juliol, Christian Garcia, que era director d’Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) quan es va realitzar El cas Rosell.

Garcia va comparèixer a la comissió de control de la CCMA a petició de tots els grups parlamentaris i després que Sanchis suggerís aquesta possibilitat quan li van demanar quina havia estat la seva participació en la supressió de dos fragments del documental quan es va emetre el 17 de maig. Sanchis va dir, quan va comparèixer a la comissió de  control cinc dies després de l’emissió, que no havia “intervingut en cap moment” en el seu procés d’edició.

El director de TV3 va demanar aquest contrapunt en la reunió que es va celebrar al seu despatx, el 4 de març, per visionar el teaser que resumia el documental en uns minuts. Christian Garcia va explicar al Parlament que en aquella reunió, en la qual van participar ell mateix, el director de TV3, el director del documental, Víctor Lavagnini, i altres directius de la televisió, “Sanchis deia que hi havíem de portar altres mirades. Vam dir que no n’hi havia de contràries a l’absolució. Només podien venir de la fiscalia i de la jutgessa instructora”. Tot i la negativa de Garcia i Lavagnini a incorporar aquests testimonis al documental, un dels advocats de Sandro Rosell va rebre la trucada d’un periodista d’informatius de TV3 que va intentar que li confirmés si hi havia algun testimoni o proves contra el mateix Sandro Rosell.

Vicent Sanchis va criticar amb duresa la versió que va rebre d'El cas Rosell i va dir que era una “santificació, una beatificació, una hagiografia”, segons va explicar Garcia al Parlament. Víctor Lavagnini va retirar la seva firma del documental i Christian Garcia va dimitir del seu càrrec l’1 de juliol passat. A la comissió de control, el ja exdirector d’Esports de la CCMA, va negar que la seva dimissió tingués res a veure amb l’escàndol provocat per la censura d’El cas Rosell

Del documental van desaparèixer, doncs, dos fragments quan es va emetre a TV3. Un era l’al·lusió a la relació de la productora audiovisual Mediapro amb el cas conegut com a Fifagate, investigat per la jutgessa Carmen Lamela, que és qui va mantenir Rosell i el seu soci Joan Besolí en presó preventiva dos anys. Al documental se citava el registre policial de les oficines d’Imagina Group, que forma part de Mediapro, en compliment d’una comissió rogatòria dels Estats Units, i el pagament per part de la filial d’Imagina en aquest país d’una multa de 24 milions de dòlars a la Fiscalia de Nova York per la implicació de dos dels seus directius en un sistema de suborns a directius de la FIFA.

Christian Garcia va justificar l’eliminació d’aquest fragment dient que mantenir-lo hauria suposat que acusessin el documental de “judicialitzar la justícia” i va confondre les 13 línies d’investigació policial secreta durant dos anys sobre Rosell amb l’encausament i posterior arxivament del registre a Mediapro. L’altre fragment suprimit va ser la lectura de Sandro Rosell d’unes frases del seu llibre Una forta abraçada. Garcia va dir que l’havien suprimit per una qüestió “estètica”, perquè quedava malament com ho havia llegit i no li podien demanar que ho repetís 17 vegades fins que quedés bé.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.