El Consorci de la Zona Franca vol ser ‘el Passeig de Gràcia de la logística’

El 2019 ha aportat 9.112 milions d’euros al Producte Interior Brut del país i ha generat més de 137.000 llocs de treball
Pere Navarro i Blanca Sorigué, a la presentació de la Memòria 2019 del Consorci de la Zona Franca

El Consorci de la Zona Franca (CZF) vol ser ‘el Passeig de Gràcia de la logística’, segons ha afirmat avui 22 de juliol la seva directora general, Blanca Sorigués, en la presentació de la Memòria de l’entitat corresponent al 2019. La Memòria recull que l’any passat el Consorci de la Zona Franca va aportar 9.112 milions d’euros al Producte Interior Brut del país i va generar més de 137.000 llocs de treball. Aquesta aportació representa el 11% del PIB de la província de Barcelona, el 3,8% del PIB de Catalunya i el 0,7% del PIB d’Espanya. L’exercici de 2019 es va tancar amb un volum de negoci de 55,5 milions d’euros i un benefici de 14,1 milions d’euros.

El delegat especial de l’Estat al Consorci, Pere Navarro, ha afirmat que “estem molt contents amb la feina realitzada i els assoliments aconseguits el 2019, que avalen l’estratègia del Consorci” i ha explicat que “en un context tan complex com l’actual, l’entitat està centrada en la posada en marxa de projectes i iniciatives innovadores per reforçar la nostra posició com a pol industrial líder de l’àrea del Mediterrani, i que també ens ha de servir per atraure, consolidar i projectar a empreses d’alt valor afegit”.

Al 2020, el Consorci vol aprofundir els dos projectes iniciats l’any passat per accelerar la transformació digital industrial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i potenciar la seva internacionalització: el 3D Factory Incubator i el D Factory 4.0. El 3D Factory Incubator ha creat la primera incubadora empresarial d’alta tecnologia 3D a Europa mentre el D Factory 4.0 té com a objectiu el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0.

Els responsables del CZF han anunciat les tres seus de la seva gran aposta per aquest any: la Barcelona New Economy Week (BNEW). Aquesta trobada de professionals, presencial i virtual, que tindrà lloc entre els dies 6 i 9 d’octubre, tindrà com a seus físiques l’edifici de Telefònica de la plaça Catalunya, l’estació de França i l’espai Casa Seat, als Jardinets del passeig de Gràcia. Pere Navarro ha insistit en la voluntat que el BNEW converteixi a Barcelona en “la capital mundial de la nova economia”.

Les empreses que treballen al CZF han contribuït a la lluita contra la pandèmia amb la fabricació de 400 respiradors i de 1.000 bifurcadors, que han permès duplicar o triplicar l’eficàcia dels respiradors de què disposaven els hospitals. D’altra banda, el Consorci va consultar els efectes de la pandèmia en les més de tres-centes empreses que actuen als seus terrenys i va detectar que només una es plantejava la possibilitat de tancar mentre que les altres estan resistint bé i algunes, fins i tot, havien millorat la seva producció. Pere Navarro considera que la pandèmia “ha tornat a posar en valor la indústria i la fabricació propera a les necessitats de la gent. I nosaltres ja estàvem creant aquestes fàbriques”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.