Esclata el ‘TV3gate’

Reprodueix vídeo

El vídeo que TV3 va enregistrar la tardor de 2017 l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que s’havia d’emetre cas que fos detingut ha estat objecte de cinc preguntes per escrit que la diputada del PSC-Units per Avançar Beatriz Silva ha entrat al Parlament perquè les contesti la presidenta del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach. Silva pregunta quin dia i hora i on es va gravar el vídeo. També vol saber com pot ser que porti l’anagrama de TV3 si no s’havia emès quan Carles Puigdemont el va difondre a twitter el passat dilluns dia 20 de juliol. A més demana quina custòdia n'ha fet TV3 i qui l’ha guardat durant els quasi tres anys transcorreguts des de que es va enregistrar.

Puigdemont va difondre aquest vídeo coincidint amb la presentació, dilluns, del seu llibre M’explico. De la investidura a l’exili. Al llibre, escrit amb l’ajut del director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, explica que dies abans del referèndum de l’1 d’octubre va enregistrar un vídeo que s’hauria d’emetre cas que fos detingut. El vídeo va aparèixer en el seu perfil de twitter amb l’anagrama de TV3, tot i que la televisió pública catalana no l’havia emès. TV3 en va parlar a l’emissió del TN vespre, dues hores després que Puigdemont el difongués.

Al portal de TV3 s’hi pot veure ara el vídeo sencer, de prop de sis minuts de durada, i se’l presenta amb el títol “El missatge inèdit de Carles Puigdemont per si l’acabaven detenint que conté el seu llibre M’explico” i el text següent: “El llibre que el president Carles Puigdemont ha publicat aquest dilluns conté passatges tan desconeguts com un missatge institucional –mai emès fins ara- que va gravar el president, tres dies abans de l’1 d’octubre, davant la possibilitat de ser detingut. Només s’havia d’emetre si l’acabaven detenint”.

Cap portaveu de TV3 o la CCMA ha reconegut encara que va ser un equip de la televisió pública catalana qui va enregistrar aquestes declaracions de Puigdemont per bé que a la xarxa de twitter ja s’ha filtrat el nom del periodista que ho va fer. Tampoc no se sap de qui va ser la iniciativa d’enregistrar-lo ni on i com s’ha guardat la gravació. L’oposició del Parlament es refereix a aquest nou escàndol a la televisió que dirigeix Vicent Sanchis com el TV3gate.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides