Borràs s’acull al seu dret a no declarar davant el Tribunal Suprem

La diputada postconvergent assegura que no ho farà fins que no hi hagi prova pericial practicada
Laura Borràs
Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, s’ha acollit al seu dret a no declarar davant el magistrat instructor del Tribunal Suprem, Eduardo de Porres, que investiga les presumptes adjudicacions irregulars que hauria autoritzat Borràs quan aquesta dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).  A Borràs se l’acusa de prevaricació, frau a l’administració, malversació i falsedat documental.

La diputada postconvergent ha assegurat en una compareixença de premsa que no declararà fins que no hi hagi prova pericial practicada: “Quan aquesta prova pericial existeixi, vindrem a donar totes les explicacions”. L’exconsellera de Cultura ha assenyalat que “els estats de dret s’haurien de fonamentar en el dret i, per tant, en establir proves”, i ha afirmat que “col·laboraré sempre amb la justícia però no col·laboraré mai amb la injustícia”.

La citació judicial es produeix després que el Congrés dels Diputats avalés, fa gairebé un mes, el suplicatori contra l’exconsellera de Cultura amb els únics vots en contra de JxCat i del PNB, i amb l’absència d’ERC i la CUP en la votació.

El magistrat De Porres creu que hi ha “sòlids indicis” que la portaveu postconvergent va adjudicar “directa o indirectament de manera arbitrària” contractes a l’informàtic i amic seu, Isaías Herrero, quan dirigia la institució cultural. Les irregularitats que investiga aquest jutge apareixen en 18 contractes per un valor proper als 260.000 euros.
 

 

 

 

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari