La Generalitat relaxa les restriccions culturals i mira de calmar el sector

Es podran obrir teatres i cinemes i s'autoritzen festivals si reben l'aval final del Procicat
Imatge d'arxiu del festival Grec

Aquest dilluns el Govern ha optat per relaxar les prohibicions anunciades aquest cap de setmana davant del malestar que han generat entre el sector cultural i els ajuntaments, que s'han sentit assenyalats i estigmatitzats com a focus de contagis quan, remarquen, cap dels brots detectats a Catalunya s'ha produït en un espai cultural.

Finalment, els teatres i cinemes podran obrir, i els festivals es podran celebrar, sempre que reuneixin una sèrie de característiques de seguretat i rebin l'aval final del Procicat. Segons ha detallat aquesta tarda el Govern, els ajuntaments podran, sempre que rebin l'autorització prèvia del seu comitè de direcció, habilitar espais adequats, incloent-hi equipaments culturals, socials, educatius o esportius, sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva, com ara la mascareta i la distància interpersonal.

Entre aquestes activitats o equipaments que podran sol·licitar autorització per continuar oberts s'hi troben aquelles activitats culturals temporals o extraordinàries que es facin a l'aire lliure. El Festival Grec, doncs, es podrà continuar fent, tal com s'ha remarcat des de l'Ajuntament de Barcelona.

La decisió inicial del Govern no va agradar als ajuntaments, especialment a Barcelona. L'alcaldessa, Ada Colau, va demanar diumenge reconsiderar la prohibició general d'obrir equipaments culturals i esportius.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.