Junqueras repta els crítics a passar tres anys a la presó

Reprodueix vídeo

L'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat en una entrevista concedida aquest diumenge a TV3 que només pactarà amb formacions independentistes i ha rebutjat la possibilitat de fer-ho amb el PSC.

Junqueras, com ja havia plantejat el passat mes de gener, quan va participar en la comissió del Parlament de Catalunya sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha manifestat que "els socialistes tindran feina per aguantar-me la mirada" perquè "han aplaudit la repressió, i perquè han aplaudit la meva presó i la presó dels companys i l'exili de tothom".

En canvi, ha assegurat que manté una relació molt cordial amb la resta dels presos i també amb l'expresident Carles Puigdemont, un vincle que semblava haver-se trencat, considerant declaracions del mateix Puigdemont i de l'entorn de Junqueras.

L'exvicepresident català ha manifestat que hi ha gent a la qual li agrada "especular" i "inventar" sobre aquesta relació, i ha explicat que parla un, dos o tres cops per setmana amb el líder de JxCat, el qual publicarà aviat un llibre sobre la seva visió de la fase més calenta del procés.

Junqueras, que ha insistit que és una bona persona i que és "més independentista que ningú" i "sempre ho he estat", ha convidat als que qüestionin "el que hem fet fins ara" que vagin a la presó i s'hi passin tres anys.

Sobre la línia d'eixamplar la base, que ha diferenciat ERC de les altres forces del procés després de l'1-O, ha respost que si algú "s'atreveix a dir-me a mi que això és una excusa, després de xupar-me tres anys a la presó, els ha de tenir molt ben posats, eh?".

(Visited 95 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari