Torra estudia ara denunciar a títol personal el rei emèrit per corrupció

La querella aniria contra Joan Carles I, la seva examant Corinna i els seus hipotètics col·laboradors
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ordenat als seus advocats que estudiïn la presentació d'una denúncia contra el rei emèrit, Joan Carles I, la seva examant, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, i de "tots aquells que d'una forma o altra hagin participat, ajudat, cooperat o encobert les pràctiques corruptes" que suposadament haurien comès i que s'han publicat les últimes setmanes.

En aquest sentit, Torra ha subratllat que "la corrupció s'ha de perseguir amb independència de qui hi participi" i ha recordat que tothom és igual davant la llei. De fet, considera que fins i tot la Casa Reial hauria de respondre civilment pels diners desviats.

La responsabilitat civil 'ex delicto', segons Torra, correspondria, en primer lloc, als que acabin essent autors dels fets i, després i subsidiàriament, a la mateixa Casa Reial, que és una entitat amb personalitat jurídica pròpia, amb capacitat per obligar-se i sense inviolabilitat que, arribat el cas, permeti exigir-li responsabilitats 'ex delicto'.

Fonts del Govern han volgut deixar clar que la querella la presentaria el president Torra i no la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides