ICL tanca la mina de Vilafruns i posa en risc més de 400 llocs de treball

CCOO rebutja el tancament i qualifica la decisió d'"oportunista", i anuncia que lluitarà pels llocs de treball
Entrada a la mina de Vilafruns amb un cartell d'Iberpotash. ara ICL
Entrada a la mina de Vilafruns amb un cartell d'Iberpotash. ara ICL

El Grup ICL –matriu d'Iberpotash- ha anunciat el tancament definitiu de la producció a la mina de Vilafruns, al Bages, al·legant "motius econòmics". La companyia ha explicat que el factor principal d'aquesta aturada és el "baix preu històric" del mercat de la potassa i "l'alt cost d'extracció" del mineral d'aquesta mina.

A més, el president del grup, Carles Aleman, ha afegit que a aquesta situació se li suma la crisi de la covid-19, que ha fet "incrementar les pèrdues i endarrerir les inversions estrangeres".

A la mina de Vilafruns hi treballen actualment uns 400 treballadors –més de la meitat subcontractats-, el futur dels quals queda a l'aire, malgrat que Aleman ha dit que miraran que "l'impacte sigui mínim".

D'altra banda, CCOO denuncia que el pla de transició de l'empresa per acabar de traslladar l'activitat minera de Sallent a Súria encara no està tancat. Per tant, no entén la decisió de tancar la mina. Per a CCOO es tracta d'una decisió totalment oportunista, després dels últims accidents mortals i enmig de la situació de pandèmia. El sindicat emplaça l'empresa a reconsiderar la decisió i anuncia que vetllarà pel manteniment dels llocs de treball de les persones que treballen a la mina.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari