La CCMA i ‘El Nacional’ de José Antich signen un acord per fer intercanvi de publicitat

El contracte entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el portal digital es va formalitzar el 14 de maig passat, està valorat en 40.000 euros i durarà nou mesos
José Antich a TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’empresa Grup Les Notícies de Catalunya, propietat de José Antich, han signat un acord marc d’intercanvi de publicitat que, segons el portal de transparència de la CCMA, té un import de 40.000 euros. El contracte signat entre les dues parts porta data del 14 de maig, tindrà una durada de nou mesos i es descriu com a “intercanvi publicitari entre la CCMA, SA i El Nacional.cat (mitjà de televisió i ràdio)”.

Els anuncis de promoció d’El Nacional que emeten TV3 i Catalunya Ràdio consisteixen en un vídeo de 35 segons de durada que inclou imatges de manifestacions independentistes, de banderes estelades, del president de la Generalitat, Quim Torra, de l’expresident Carles Puigdemont, del judici del Tribunal Suprem als impulsors del referèndum de l’1 d’octubre i de les manifestacions violentes a Barcelona contra la sentència.

Les imatges van acompanyades de textos, entre els quals es pot llegir “Compartim la injustícia”, “Compartim el que ens fa mal”, “I sobretot compartim la interpretació del que no volen que es comparteixi”, i acaba amb una crida a la subscripció al portal que dirigeix José Antich: “Comparteix el que t’importa. Fes-te d’El Nacional”. Alguns d’aquests anuncis s’han passat a les pauses dels Telenotícies.

El Nacional i José Antich tenen una bona entrada als mitjans públics dependents de la Generalitat. Tant ell com la seva companya, Marta Lasalas, com nombrosos dels columnistes del portal, cobren per participar en tertúlies i programes de TV3 i Catalunya Ràdio. José Antich va rebre 8.070 euros l’any passat per les seves intervencions al Més324 de TV3 i a El Matí de Catalunya Ràdio. Marta Lasalas, responsable de la secció de Política d’El Nacional, en va rebre 5.195 per participar al Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio i al Tot es mou de TV3. 

El Tot es mou acull molts columnistes del mitjà que dirigeix Antich. Iu Forn és qui en treu més profit, ja que el primer semestre del 2020 ha ingressat 3.750 euros per les seves intervencions al programa que presenta Helena Garcia Melero. Marta Roqueta i Bea Talegón n’han ingressat 1.750 cada una per participar en el mateix programa.

Mediapro castellanitza El Terrat i fa ‘cash’ a TV3
El 12 de desembre passat la productora El Terrat Produccions va passar a dir-se El Terrat Gestiones XXI. Era una de les conseqüències de l’absorció de l’empresa audiovisual d’Andreu Buenafuente per part de Mediapro. Els dos màxims responsables de Mediapro –Jaume Roures i Tatxo Benet– havien passat a ser els dos administradors solidaris de la nova societat, que va canviar d’adreça i de CIF.

Sobta la castellanització del nom tenint en compte el suport dels dirigents de Mediapro a la causa processista i que fa ben poques setmanes que Benet ha inaugurat a Barcelona la nova seu de la Llibreria Ona, que només ven llibres en català. El que no ha canviat és la bona relació d’El Terrat amb TV3. A més de continuar fent el FAQS, pel qual la CCMA va pagar 1.506.873 euros per la temporada actual, El Terrat ha signat tres contractes nous aquest 2020 per fer programes a TV3.

El més quantiós, firmat el 4 de juny, és el que compromet El Terrat Gestiones XXI a fer nou capítols més de la sèrie Tabús. L’import és de 944.081 euros. Els altres dos són ún pagament extra de 26.746 euros per col·laboradors al FAQS i 17.404 euros per dinamitzar a les xarxes el programa Món Maker.

130.000 euros de premi als insults de Jair Domínguez
TV3 ha decidit incorpoprar a la seva programació d’estiu les vint edicions del programa Bricoheroes que es van emetre pel canal de Youtube de la televisió pública entre el 22 d’octubre de 2019 i el 16 de febrer passat. El programa el realitza la productora El Corral de l’Humor, propietat de Peyu (Lluís Jutglar) i el presenten el mateix Peyu i Jair Domínguez.

La CCMA va pagar, segons el contracte signat amb El Corral de l’Humor el 17 de juliol de l’any passat, 129.996 euros per la realització dels vint capítols de Bricoheroes més algunes peces per a les xarxes socials. Jair Domínguez, amb la repetició d’aquests programes, continuarà present a la graella estiuenca de TV3 malgrat la suspensió per vacances del programa Està passant, que presentava juntament amb Toni Soler.

Els grups de l’oposició han demanat reiteradament que TV3 posi fre als insults que Domínguez dedica a Espanya i a dirigents polítics no processistes. L’última ocasió en què el seu nom va aparèixer a la comissió parlamentària de control de la CCMA va ser quan va qualificar de “retardada” la dirigent del PP Cayetana Álvarez de Toledo. El director de TV3, Vicent Sanchis, va respondre que no hi podia fer res perquè el Llibre d’Estil de la CCMA, que prohibeix aquests comentaris, només afecta els treballadors contractats, no els col·laboradors. El 4 de maig Domínguez va tuitejar: “Ens importa una merda Espanya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides