1.400 nous coronavirus a Espanya

El govern espanyol admet "preocupació" per la situació catalana, però encara descarta l'estat d'alarma
Usuaris esperen ser atesos en el CAP Prat de la Riba de Lleida

El Ministeri de Sanitat ha registrat 1.400 nous positius per Covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats dijous. Segons l'informe d'aquest divendres, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 260.255 casos confirmats per proves diagnòstiques. D'aquests, 628 van ser el dia previ. L'autonomia amb més diagnòstics és l'Aragó, amb 252, seguida de Catalunya amb 121.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.420 el total de morts per coronavirus a Espanya, quatre més que dijous. Segons l'informe d'avui, hi ha hagut 10 defuncions en els últims set dies, una a Catalunya. En l'última setmana hi ha hagut 228 hospitalitzacions i 18 ingressos en UCI.

Des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya s'han confirmat 67.217 casos de coronavirus. En els últims 14 dies se n'han diagnosticat 4.836 i 2.880 en els darrers set. Són les xifres més elevades de tot l'Estat. Per inici de símptomes, s'han diagnosticat 2.116 persones en els últims 14 dies i 611 en la darrera setmana.

Tot i admetre "una profunda preocupació" per la pandèmia a Catalunya, el govern espanyol no es planteja de moment decretar l'estat d'alarma. Ho ha confirmat avui el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Això no obstant, ha afegit: "Si la situació requereix una actuació més contundent amb una limitació d'algun dret fonamental de manera generalitzada, que ningú dubti que actuaríem, encara que no estem en aquest escenari".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides