Christian García confirma que Vicent Sanchis va mentir al Parlament

L’exdirector d’Esports de la CCMA explica que el director de TV3 considerava el documental 'El cas Rosell' una “beatificació” de l’expresident del Barça i que va demanar opinions favorables a la seva condemna
L'ex-director d'Esports de la CCMA, Christian García, en la seva comp
L'ex-director d'Esports de la CCMA, Christian García, en la seva compareixença al Parlament, el 17 de juliol

L’ex-director d’Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Christian García, ha confirmat que el director de TV3, Vicent Sanchis, va mentir a la comissió parlamentària de control d’aquest organisme quan hi va afirmar que no havia intervingut en el procés d’edició del documental ‘El cas Rosell’, emès censurat el 17 de maig per la televisió pública catalana. Del documental original dirigit pel periodista de la secció d’esports de TV3 Víctor Lavagnini se’n van eliminar dos fragments, un relatiu a l'encausament de productora Mediapro en el procediment judicial que va comportar la detenció i la presó preventiva durant quasi dos anys de l’ex-president del Barça Sandro Rosell i l’altre les frases finals del documental, llegides pel propi Rosell. Lavagnini va retirar la seva firma de ‘El cas Rosell’ adduint la ‘clàusula de consciència’.

Vicent Sanchis va afirmar, en la sessió de la comissió de control de la CCMA celebrada cinc dies després de l’emissió del documental censurat que “no he intervingut en cap moment” en el seu procés d’edició. Christian García ha comparegut, avui, a aquesta comissió i ha afirmat que va participar, com a mínim, en dues reunions amb el director de TV3 per tractar d’aquest documental. En la primera, celebrada el 12 de desembre de l’any passat, Sanchis va donar el vist-i-plau a que Lavagnini el dirigís. En la segona, que va tenir lloc el 4 de març passat, Sanchis i altres directius de TV3 van visionar un teaser d’uns 3 o 4 minuts que resumia el contingut del documental. El director de TV3 va considerar que la idea que es deduïa d’aquell teaser era, segons ha explicat García, una “santificació, hagiografia, beatificació” de Sandro Rosell.

El director de TV3 va demanar en aquella reunió que s’afegissin al documental opinions contràries a l’absolució de Rosell, a la qual cosa Christian García li va replicar que aquestes opinions ja les aportaven el fiscal i el jutge instructor. Sanchis va demanar que s’incloguessin aquestes declaracions perquè si no es feia així, al seu entendre, es vulnerava el Llibre d’Estil de la CCMA. García li va recordar que aquest Llibre d’Estil reclama contrast de parers en els reportatges que fa o emet TV3 però no en els documentals, que són “treballs d’autor”.

Finalment, Sanchis va autoritzar que s’emetés ‘El cas Rosell’ després que s’eliminessin les al·lusions a Mediapro i les paraules finals de l’ex-president del Barça. El diputat del PSC, David Pérez, ha afirmat que ara caldria escoltar la versió de Víctor Lavagnini, però les vacances parlamentàries deixaran pendent aquesta possible compareixença fins la tardor. Pérez també s’ha queixat que TV3 no li ha fet arribar, encara, la versió original sense retallar del documental, que va demanar dies enrere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides