Mitjà demana al govern català que reaccioni

L’assessor de Torra sobre el desconfinament afirma que la situació de la Covid-19 a Catalunya és “de descontrol” per manca de planificació
Oriol Mitjà
Oriol Mitjà

L’infectòleg Oriol Mitjà, assessor del president Quim Torra sobre el desconfinament i crític de la gestió espanyola de la crisi del coronavirus, considera que ara “ens trobem en una situació de descontrol” pels rebrots de Covid-19, i ha demanat al govern català que reaccioni.

Segons ha explicat a RAC1, la “situació de descontrol” és l’efecte de la manca d’un pla definitiu sobre “què hem de fer i quins recursos tenim”, per informar-ne a la ciutadania. El científic preveu que durant la tardor seguiran registrant-se casos de Covid-19 i que és probable que les situacions del març i l’abril, d’auge de l'impacte de la malaltia, es repeteixin aleshores si no es prenen mesures encertades.

Per a Mitjà, això sí, la situació actual és millor que la del març, ja que aleshores només s’estava detectant una petita part dels casos, i que també és millor que la del juny, però ha jutjat necessari debatre sobre les eines que la societat accepta usar per frenar la pandèmia.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari