El panegíric de TV3 a Oriol Mitjà va costar 46.000 euros

El programa ‘Sense ficció’ va emetre el 5 de maig el documental ‘Història d’un assaig’, encarregat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a la productora de Josep Cuní
L'epidemiòleg Oriol Mitjà, al documental que li va dedicar TV3
Oriol Mitjà, al documental 'Història d'un assaig'

El documental Història d’un assaig, que explica la investigació impulsada per l’epidemiòleg Oriol Mitjà, i que el programa de TV3 Sense ficció va emetre el passat 5 de maig, va costar 45.946,80 euros. Així ho recull el portal de transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) on apareix que el contracte per encarregar la realització del documental es va signar el 15 d’abril amb Broadcaster Audiovisual Services SL, la productora propietat del periodista Josep Cuní.

Història d’un assaig explica la investigació realitzada per l’equip dirigit per Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol. L’assaig havia de determinar si el tractament amb hidroxicloroquina era eficaç per combatre la transmissió de la covid-19. El president de la Generalitat, Quim Torra, que va fitxar Mitjà com a assessor, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van presentar aquest estudi com una esperançadora contribució catalana a la lluita contra la pandèmia.

Al llarg del documental, dirigit i realitzat per Noemí Cuní i David Fonseca, Oriol Mitjà és omnipresent. Protagonitza les primeres imatges, les últimes i és una referència constant al llarg dels 55 minuts que dura. “Que no se n’adonen que és una crisi sanitària i que s’estan morint els avis. Jo t’ho juro que no comprenc en quina merda de societat vivim”, són les primeres paraules de Mitjà que reprodueix el documental i que es repeteixen poc abans del final. Abans que unes imatges seves fent gimnàstica o aplaudint els sanitaris des del terrat de casa seva tanquin el reportatge, el documental entra al seu domicili on ell explica que no pot anar a veure els seus pares per raons de seguretat i el seu company es queixa que treballi entre 16 i 18 hores diàries i que, a vegades, li hagi de recordar que ha de menjar o dormir.

Història d’un assaig es va enregistrar abans de saber els resultats d’aquesta investigació. S’hi recorda que s’han reclutat uns 3.000 voluntaris i que “a partir d’ara, metges i investigadors inicien la fase d’anàlisi i encreuament de totes les dades que ens han de portar a la conclusió final”. Aquesta conclusió final era respondre la pregunta: “És la hidroxicloroquina eficaç per frenar la transmissió de la covid-19?”. La resposta va ser que no.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides