DFactory i Barcelona Tech City signen un acord per a impulsar un ecosistema tecnològic a Barcelona

Pere Navarro i Miquel Vicente
Pere Navarro i Miquel Vicente

Les associacions DFactory i Barcelona Tech City han signat un conveni de col·laboració que estableix el compromís de totes dues parts per a l'impuls i la creació d'un entorn adequat per al desenvolupament de les empreses, atreure inversió local i internacional a la ciutat i connectar el talent amb les empreses. Per a això, acorden col·laborar amb altres organitzacions per a accelerar l'ecosistema tecnològic a la regió mitjançant iniciatives com ara: sessions de networking, organització d'activitats i conferències, realització de projectes singulars, workshops, participació en fires i esdeveniments locals i internacionals; així com fomentar la connexió entre ecosistemes i la creació de xarxes de coneixement, entre d’altres.

En la signatura del conveni han participat Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president de DFactory; i, Miquel Vicente, president de Barcelona Tech City.

El conveni, que entrarà en vigor de manera immediata, estableix un acord entre les dues entitats per al desenvolupament de possibles col·laboracions entorn a projectes o iniciatives referents a innovació, transferència tecnològica, emprenedors, start-ups, empreses consolidades, inversors, incubadores i acceleradores; així com el desenvolupament de projectes living lab, entre d’altres.

Sobre DFactory

DFactory és una associació privada sense ànim de lucre, impulsada per l'aliança entre el CZFB i Leitat (Tecnio), que té la missió de ser el Hub Tecnològic per al foment i el desenvolupament de la Indústria 4.0 a Europa potenciant un ecosistema d'atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai únic que conjumini a les empreses més innovadores amb els projectes tecnològics més avantguardistes.

Les obres d'aquesta nau industrial que estarà situada a la Zona Franca de Barcelona ja estan en marxa. La primera fase del projecte finalitzarà a la fi d'aquest 2020 amb un edifici de 17.000 m² que comptarà amb oficines, laboratoris equipats amb l'última tecnologia i espais d'incubació per a atreure empreses innovadores, talent i inversió vinculat a l'impuls i el desenvolupament de les tecnologies 4.0. Es preveu que la segona fase inclogui una ampliació de 100.000 m².

Sobre Barcelona Tech City

Creada per emprenedors d'èxit, Barcelona Tech City és una associació privada sense ànim de lucre que representa a més de 1.000 empreses dels sectors digital i tecnològic amb base a Barcelona, col·laborant amb els diferents agents que composen l'ecosistema emprenedor de Barcelona: emprenedors, startups, pimes, corporacions, universitats, escoles de negoci, organitzacions públiques i privades, signatures de consultoria i inversors. Els principals objectius són consolidar la ciutat com hub tecnològic internacional i potenciar la innovació entre els diferents agents que composen l'ecosistema emprenedor de Barcelona.

Barcelona Tech City va posar en marxa a 2016 el projecte Pier01 amb l'objectiu de convertir-se en un espai tecnològic de referència a Europa. Situat a Palau de Mar (la Barceloneta), en els seus gairebé 11.000 metres quadrats, agrupa 100 empreses i startups amb més de 1.000 professionals i ha estat reconegut per Forbes com un dels sis hubs més innovadors del món.

Barcelona Tech City està treballant en la creació d'un Campus Urbà Tecnològic amb la incorporació de nous hubs, alguns especialitzats en tecnologies amb gran potencial com IA o blockchain i altres enfocats en sectors com la mobilitat. Com a part d'aquesta iniciativa, recentment l'Associació ha incorporat dos nous espais: el Pier03 i El Palauet, un punt de trobada social per a l'ecosistema.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari