El jutge envia a judici la família de Jordi Pujol per organització criminal

El magistrat tanca la instrucció i considera que els Pujol es va enriquir gràcies a activitats "corruptes"
La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no
pujol familia

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata envia a judici la família Pujol Ferrusola, a qui acusa de formar una organització criminal amb l'objectiu d'enriquir-se durant dècades a través d'activitats corruptes.

En una interlocutòria, el jutge proposa jutjar l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Marta Ferrusola, els seus set fills i 18 persones més que haurien participat o col·laborat en activitats il·legals, entre els quals hi ha l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, o els empresaris Luis Delso i Carles Sumarroca.

De la Mata acusa els membres de la família Pujol Ferrusola de formar una organització criminal que, aprofitant una posició privilegiada en la vida política, social i econòmica del país durant dècades, hauria acumulat patrimoni gràcies a activitats relacionades amb la corrupció.

Sobre el patrimoni dels Pujol, una de les grans incògnites que ha de resoldre el judici, De la Mata considera que prové de diverses fonts i diu que no s'ha pogut acreditar que provingui de l'herència de l'avi Florenci, com argumenta la família. "Durant la investigació no s'ha aportat cap element que permeti contrastar la veracitat d'aquesta versió ni tampoc s'ha subministrat cap explicació raonable i contrastable per cap dels investigats sobre aquest particular", apunta el jutge.

Interlocutòria del jutge José de la Mata a la família Pujol Ferrusola: 
https://www.eltriangle.eu/uploads/s1/36/08/53/la-interlocutoria-de-de-la-mata-contra-els-pujol.pdf

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.