Torrent i Maragall es querellaran contra l’exdirector del CNI per la intrusió als mòbils

L'advocat dels càrrecs d'ERC, Andreu van den Eynde, assegura que és un cas d'espionatge de l'Estat contra l'independentisme
Roger Torrent
Roger Torrent

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i l'exconseller i regidor d'ERC a Barcelona Ernest Maragall es querellaran contra el general Félix Sanz Roldán, exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). por la intrusió en en els telèfons mòbils d'ambdós càrrecs d'ERC mitjançant el programa Pegasus, revelada por El PaísThe Guardian.

Andreu van den Eynde, que va ser l'advocat d'Orioi Junqueras en el judici del procés i ara representa a Torrent i Maragall, ha afirmat a RAC1 aquest dijous que la querella es presenta contra Sanz Roldán perquè, segons argumenta, "controlava tota l'activitat del CNI".

L'advocat, com Torrent, atribueix les intrusions en els mòbils a un cas d'espionatge de l'Estat contra l'independentisme. Encara que no ha posat data a la querella i que considera que no està clara la jurisdicció on es presentarà, Van den Eynde ha dit que és imminent i que s'inclina per pensar que serà a la jurisdicció ordinària.

El CNI, segons ha publicat El País citant fonts de la intel·ligència espanyola, disposa del programa Pegasus, però oficialment l'agència assegura que "actua sempre amb ple sotmetiment a l'ordenament jurídic".

Torrent ha declarat a la Cadena SER que ha informat de la querella a la ministra de Defensa, Margarita Robles, i que ha demanat per escrit al ministeri -responsable del CNI- que col·labori. En concret, vol que el govern espanyol permeti als experts en ciberseguretat de Citizen Lab, el grup de la Universitat de Toronto que ha destapat les intrusions, que puguin investigar la suposada responsabilitat del CNI.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari