La UGT demana l’indult per l’exconsellera Dolors Bassa

Els alcaldes de les quatre capitals catalanes i altres figures de les esferes social i política han recolzat la petició
Dolors Bassa

El sindicat UGT ha registrat formalment al Ministeri de Justícia una petició d’indult per l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, condemnada a dotze anys de presó per la sentència del procés independentista.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha afirmat en una entrevista a SER Catalunya que “mentre no es trobin solucions globals se n’han de trobar d’individuals” i ha remarcat que Bassa “està agraïda i contenta i esperant que això es pugui tirar endavant”.

Així mateix, Ros ha emfatitzat que des del sindicat volien que “una part representativa de la societat catalana” recolzés la petició d’indult. En aquest sentit, s’han adherit a aquesta petició l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú); la de Girona, Marta Madrenas (JxCat); el de Lleida, Miquel Pueyo (ERC); i el de Tarragona, Pau Ricomà (ERC). També han subscrit aquesta mesura el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; el president de PIMEC, Josep González; l’exconseller socialista de la Generalitat i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal; i diverses entitats socials i representants de la societat civil.

La voluntat d’aquesta organització sindical era presentar l’indult entre finals de febrer i principis de març, però la crisi sanitària de la covid-19 va demorar aquesta petició fins el passat 15 de juny. La sol·licitud de l’indult es fonamenta en el compromís de l’exconsellera catalana amb la societat, en les múltiples peticions de llibertat que hi ha hagut pels líders del procés independentista i en el fet que Bassa, militant històrica del sindicat, sempre ha estat a la disposició de la justícia.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari