Torrent apunta el CNI com a possible autor de l’espionatge que ha patit

El president del Parlament exigeix explicacions a la ministra Robles i amenaça amb una querella
Roger Torrent

El president de Parlament, Roger Torrent, ha apuntat aquest dimecres el CNI com el possible autor de l'espionatge que va patir a través del seu telèfon mòbil entre abril i maig de 2019, i ha dit tenir constància que l'Estat espanyol és client de programari d'espionatge Pegasus des de l'any 2015.

En declaracions a RAC1, Torrent ha dit que pensa emprendre accions judicials i polítiques després de tenir constància que va ser atacat amb Pegasus, un programa espia desenvolupat per la companyia israeliana NSO que només poden adquirir governs i forces de seguretat.

D'altra banda, Torrent ha assegurat que la Generalitat no disposa de Pegasus, com va insinuar ahir un partit de l'oposició al Parlament, i que no és client de NSO.

El president de Parlament també ha precisat que, en el període en què ell va ser espiat aprofitant una vulnerabilitat de l'aplicació WhatsApp que ja va ser corregida, en total van ser espiats amb Pegasus 1.400 telèfons mòbils de tot el món, dels quals entre 130 i 140 corresponen "a personalitats polítiques que van ser sotmeses a espionatge il·legal".

Ha anunciat, en aquest sentit, que està sospesant quin tipus d'accions judicials i polítiques emprendrà per denunciar l'espionatge a què va ser sotmès, i que no descarta una querella, encara que també contempla altres possibilitats.

Segons Torrent, abans d'actuar intentarà coordinar-se amb altres víctimes de l'espionatge, com són l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, o el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

En l'àmbit polític, ha anunciat que ERC no només demanarà explicacions al Ministeri de l'Interior, sinó també al de Defensa, ja que el CNI depèn d'aquest últim i el que farà ell és enviar-li una carta a la ministra Margarita Robles per demanar-li que "arribi fins al final en la investigació" de l'espionatge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides