La Generalitat rebutja els rastrejadors oferts per l’Ajuntament de Barcelona

Colau afirma que la consellera Vergés admet problemes informàtics en el rastreig de contagis de Covid-19
Reunió de l'alcaldesa Colau amb la conseller Vergés i els seus equips

El govern de la Generalitat de Catalunya no ha acceptat l'equip de 40 a 50 rastrejadors de contagis de Covid-19 que ha posat a la seva disposició l'Ajuntament de Barcelona. En la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb la consellera de Salut, Alba Vergés, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha lamentat que no s'està realitzant el rastreig i el seguiment de contactes "com s'hauria de fer", i que cal cercar una solució. Colau, així mateix, ha explicat que Vergés ha reconegut "problemes informàtics amb el rastreig".

En termes similars, el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Benito Almirante, advertia de la necessitat de comptar amb més rastrejadors: "Tenim uns 150 rastrejadors i en caldrien un mínim d'entre 1.000 i 1.500".

Per ara Colau ha descartat un confinament "general" de la ciutat però ha alertat dels riscos que representen els 29 "petits brots" actius a la ciutat. "No és alarmant però ens hem de preocupar", ha dit, alhora que s'ha mostrat partidària d'aplicar "mesures de contenció".

L'Ajuntament i Salut han acordat la creació d'una oficina tècnica per coordinar l'abordatge dels brots actius a la ciutat. La setmana passada es van registrar 509 casos positius, una xifra que representa el triple en comparació amb la setmana anterior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides