Catalunya suma gairebé un miler de contagis més de Covid-19

Les funeràries afegeixen al balanç de Salut tres noves morts les darreres 24 hores
Equipament per atendre possibles malalts de Covid-19 a Lleida
Equipament per atendre possibles malalts de Covid-19 a Lleida

Catalunya acumula aquest dimecres oficialment 78.302 casos positius de Covid-19 confirmats amb tests des de l’inici de la pandèmia, 938 més que en l’anterior balanç diari difós pel Departament de Salut de la Generalitat. 492 de les noves infeccions, més de la meitat, corresponen a Barcelona i l’àrea metropolitana sud, i 246 d’aquestes les concentra la capital catalana. La ciutat i els dos sectors, nord i sud, de la seva àrea metropolitana assoleixen la xifra diària de 599.

Dels 199 positius de l’àrea de Lleida, 138 són de la comarca del Segrià, on la Generalitat ha promogut restriccions per fer front als rebrots. Divina Farreny, gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, ha xifrat en una cinquantena els contagis de coronavirus a la província de Lleida i ha assegurat que la velocitat de contagi comunitari és molt gran.

Tres morts més
Pel que fa a les defuncions notificades per les funeràries a Salut, són tres mes en el balanç d’aquest dimecres, que reflecteix un total de 12.627 des de l’inici de la pandèmia. Segons les xifres oficials, 6.911 d’aquestes morts es van produir en centres hospitalaris o sociosanitaris, 4.113 en residències i 800 en domicilis. Salut no ha classificat la resta de defuncions adduint manca d’informació.

4.192 persones afectades per la Covid-19 han estat hospitalitzades en estat greu, 48 de les quals encara es troben ingressades en aquest estat ara. 40.316 pacients han rebut l’alta en hospitals catalans i 15.162 persones han donat positiu en residències geriàtriques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides