Pepe Álvarez exigeix a Nissan “que retiri l’ERO i negociï una altra sortida”

Els treballadors de l'automobilística es manifesten davant el Congrés dels Diputats
Álvarez a la manifestació de Nissan a Madrid
Álvarez a la manifestació de Nissan a Madrid

El Secretari General de la UGT, Pepe Álvarez, ha reclamat a Nissan "que retiri l'ERO i negociï una altra sortida. La solució no és el tancament. S'ha d'ajornar el procés per a continuar negociant, que Nissan s'ho pensi millor i trobar altres sortides", tal com apunta un comunicat del sindicat.

Pepe Álvarez ha realitzat aquestes declaracions durant la manifestació dels treballadors de Nissan a Madrid, on ha exigit a l'empresa "que pari el rellotge i que entri en un procés de negociació de veritat, sense xantatge i intentant trobar solucions. De moment, no ens han convençut, perquè no hi ha raons objectives perquè la fàbrica de Nissan desaparegui de la zona franca".

En aquest sentit, ha afirmat que "el sòl on està Nissan en la zona franca, és el sòl industrial més apetitós de Catalunya. Qualsevol solució no ens val. Volem que vingui un producte que sigui compatible amb els treballadors i treballadores que perdran les seves ocupacions, que sigui industrial i que generi ocupació suficient".

Per a Pepe Álvarez, "el que passa a Nissan i a Alcoa és conseqüència de la reforma laboral del 2012. Si estigués ja derogada, no tindríem l'espasa de Dàmocles de l'ERO d'extinció, amb processos que són una comèdia, un chuleo…Cal derogar-la ja i acabar amb aquestes pràctiques empresarials".

Per això, segons el comunicat, Álvarez ha assenyalat que "Nissan ha de saber que aquest desprestigi el pagarà molt car si se'n van sense donar una solució, i el govern japonès ha de saber també que actualment està en la picota al nostre país, i això ens ha de portar a una solució satisfactòria".

A més, tant al Govern de l'Estat com al de la Generalitat, "cal dir-li que s'ha de moure, no és un tema que ve d'ahir, fa temps que sabem que tenim el sector automòbil amb dificultats. No podem estar esperant que passin els dies, perquè si no, tindrem una solució més dramàtica que la d'exigir ara a l'empresa que retirin l'ERO".

En relació amb la gira de Pedro Sánchez per Europa abans de la cimera del pròxim cap de setmana, el Secretari General d'UGT ha recordat que, des de la Confederació Europea de Sindicats (CES), "ja hem demanat, de manera unànime, que aprovin la proposta de recuperació de la Comissió Europea i els estats disposin d'aquests 500.000 milions d'euros sense cap condició".

En aquest sentit, "si algun partit exigeix condicions, com l'ha fet el PP, sabem que serà per a tocar el marc de relacions laborals i les pensions del nostre país. Sóc optimista, no sé si aquest cap de setmana s'arribarà a un acord o trigarem més, però hi ha vímets suficients a Europa perquè aquest pla s'aprovi".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides