Joan Carles I va extreure 4,9 milions d’euros del compte suís just abans de tancar-lo

El saldo mitjà de Lucum a la banca Mirabaud no va baixar de 60 milions, revela 'El Confidencial'
El Rei emèrit Joan Carles I
El Rei emèrit Joan Carles I

Joan Carles I de Borbó, el rei emèrit d'Espanya, va retirar 4,9 milions d'euros del compte obert a la banca Mirabaud de Suïssa a nom de la fundació Lucum, de la qual és beneficiari, durant la primera meitat de l'any 2012, just abans que fos tancada després de l'accident que el monarca va patir a Botswana.

Segons aquesta informació, el dipòsit que es troba sota la lupa del fiscal suís Yves Bertossa, perquè se sospita que l'origen dels fons és una donació del rei Abdul·lah de l'Aràbia Saudita, no va tenir mai un saldo inferior als 60 milions d'euros.

Responsables de la banca Mirabaud van traslladar a Joan Carles I, llavors cap de l'Estat espanyol, la seva incomoditat pels fons que havia dipositat en aquell compte bancari, que va ser tancat, mentre que la societat panamenya Lucum va ser dissolta. Aleshores, Corinna Larsen va rebre la donació de 65 milions procedent d'aquell dipòsit investigada per la fiscalia suïssa.

Joan Carles I va obtenir rendiments de 1.465.296 euros del patrimoni ocult gràcies a inversions en productes financers, com valors borsaris i fons cotitzats. El Confidencial afegeix, citant documents comptables de Lucum, que la rendibilitat durant el primer semestre del 2012 va ser del 2,14%, però havia sigut del 7,7% el 2009.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides