La UGT vol posar una querella criminal contra el cap de la Regió d’Emergències de Lleida

La sectorial de bombers del sindicat vol denunciar Jordi Solà i Gimeno per un presumpte atemptat contra la salut dels treballadors
Bombers lluitant contra un incendi forestal
Bombers lluitant contra un incendi forestal

El Sindicat de Bombers de la UGT ha publicat un comunicat en el qual sol·licita una "recollida de firmes per interposar una querella criminal contra el cap de la Regió d'Emergències de Lleida", en considerar que Jordi Solà i Gimeno és culpable d'un presumpte atemptat contra la salut dels treballadors i treballadores.

En el comunicat, el sindicat afirma que "cal recordar que fa ja unes setmanes tots els sindicats de Bombers de la Generalitat van interposar una denúncia davant Inspecció de Treball en què demanaven mesures de prevenció, protecció i detecció precoç contra les possibles infeccions actives (de la covid-19) que es preveien a l'inici de campanya forestal, amb la incorporació de reforços laborals de campanya".

En aquest context, els bombers de la UGT afirmen que "avui dia la incorporació del personal laboral de campanya als parcs s'ha fet sense les mesures oportunes: Ni proves PCR, ni mesures de distanciament, ni els EPI (equips de protecció personal) suficients, ni presa de temperatura a l'inici de la guàrdia… Una situació que ja ha provocat contagis en parcs com el de les Borges i/o Agramunt, arribant inclús al punt de tancar el parc de Calaf".

Els bombers de la UGT defensen que "cal destacar també que als bombers se'ls hi ha negat la reposició d'una mascareta quirúrgica durant la guàrdia de 24 hores. En aquest sentit, el cap de la Regió informava els efectius del cos que els parcs de bombers "no són espais públics i per tant no és obligatori l'ús de mascareta", una declaració que contradiu totes les directrius de Salut".

Per tots aquests motius, el Sindicat de Bombers de la UGT, "cansat de tanta incompetència, negligència, irresponsabilitat i incoherència, pensa arribar on calgui en la defensa de la salut dels treballadors i treballadores, així com de la població en general".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides