Torrent exigeix al govern espanyol que investigui una intrusió al seu mòbil

Reprodueix vídeo

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha exigit al govern d'Espanya que investigui la intrusió que va patir al seu telèfon mòbil l'any 2019, revelada per una informació d'El País i The Guardian que assegura que es va produir mitjançant l'explotació d'una escletxa de seguretat de Whatsapp aprofitada pel programa d'espionatge Pegasus.

Torrent ha afirmat que es tracta de la "primera vegada que s'acredita de forma concloent el que molts ja sabien i havíem denunciat: que a l'Estat espanyol es practica l'espionatge polític contra adversaris polítics". "Avui disposem de proves fefaents que ho demostren", ha assegurat sobre el que ha descrit com "escoltes prospectives per criminalitzar un moviment pacífic i democràtic" des dels "aparells de l'Estat".

El president del Parlament considera que la informació d'El País i The Guardian evidencia l'existència d'una "causa general contra l'independentisme", a la qual ha atribuït el fet que "tinguem presos polítics i exiliats", i també ha relacionat el seu contingut amb denúncies d'espionatge similars per part de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel i del membre de l'ANC Jordi Domingo.

Torrent considera una "exigència democràtica" que s'investigui el cas i, en aquest sentit, ha exigit al govern espanyol no només que es pronunciï sobre la qüestió, sinó que assumeixi la investigació i que es depurin responsabilitats.

En referència al possible coneixement que l'executiu de Pedro Sánchez n'hagi pogut tenir, el president de la cambra catalana ha expressat que si ho sabia, ha estat "còmplice d'un delicte", i que, si no, aquest fet posa de manifest "un símptoma molt preocupant" de "negligència política", segons el seu parer.

"Anirem fins al final", ha afegit sobre un afer que pretén que serveixi "per posar fi a la guerra bruta contra l'independentisme".

Segons ha publicat El País, Whatsapp va facilitar a Citizen Lab, un grup de ciberseguretat de la Munk School establert a la Universitat de Toronto, la llista de números de telèfon vulnerats amb Pegasus, almenys 1.400 arreu del món, dels quals un centenar són de "representants de la societat civil", afegeix el mateix diari citant la resposta de Citizen Lab.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides