Treballadors auxiliars de Nissan traslladen les seves protestes davant la Generalitat i el Congrés

Els sindicats xifren en 22.000 els llocs de treball d’empreses de proveïdors i subcontractes que actualment estan en perill
Protestes pel tancament de Nissan

Els sindicats Comissions Obreres i UGT han convocat els treballadors de les més de 500 empreses auxiliars afectades pel tancament de les tres plantes catalanes de Nissan a protestar davant el Palau de la Generalitat aquest dimarts per la tarda. 

La mobilització precedirà la reunió que mantindran els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, i treballadors d’aquestes companyies, amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

La secció d’Indústria de CCOO ha informat en un comunicat que els representants sindicals i els treballadors de la indústria auxiliar de Nissan demanaran al govern català “una concreció del pla de suport al sector de l’automoció” i que “continuïn interpel·lant la direcció de Renault perquè doni una alternativa industrial” a les instal·lacions que té el gegant nipó a Catalunya, amb l’objectiu de mantenir els llocs de treball directes i indirectes.  

Amb la voluntat d’emplaçar tots els nivells de l’administració pública, els treballadors auxiliars de Nissan es desplaçaran aquest dimecres fins a Madrid per protestar davant el Congrés dels Diputats.

Els sindicats eleven fins a 22.000 el número de llocs de treball de caràcter auxiliar actualment en perill per la decisió de la multinacional japonesa d’abandonar les seves plantes catalanes. Empreses com Acciona o Calsonic podrien perdre entre 580 i 200 treballadors, respectivament.

D'altra banda, els quatre sindicats que conformen els comitès d’empresa de Nissan a Catalunya s’han reunit aquest dimarts pel matí amb la Secretaria General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement del govern català i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. En aquest encontre, els representants de les diferents administracions públiques han traslladat a Nissan la importància d’obrir la mesa de negociació sense “l’amenaça” de l'ERO, presentat a finals de juny.

Els representants dels treballadors han exigit, un cop més, la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels treballadors, que obligaria a l’empresa japonesa a negociar i evitaria que tingués via lliure per efectuar un ERO d’Extinció sense que hi hagi una autorització prèvia de l’administració.

 

 

 

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari