Treballadors auxiliars de Nissan traslladen les seves protestes davant la Generalitat i el Congrés

Els sindicats xifren en 22.000 els llocs de treball d’empreses de proveïdors i subcontractes que actualment estan en perill
Protestes pel tancament de Nissan

Els sindicats Comissions Obreres i UGT han convocat els treballadors de les més de 500 empreses auxiliars afectades pel tancament de les tres plantes catalanes de Nissan a protestar davant el Palau de la Generalitat aquest dimarts per la tarda. 

La mobilització precedirà la reunió que mantindran els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, i treballadors d’aquestes companyies, amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

La secció d’Indústria de CCOO ha informat en un comunicat que els representants sindicals i els treballadors de la indústria auxiliar de Nissan demanaran al govern català “una concreció del pla de suport al sector de l’automoció” i que “continuïn interpel·lant la direcció de Renault perquè doni una alternativa industrial” a les instal·lacions que té el gegant nipó a Catalunya, amb l’objectiu de mantenir els llocs de treball directes i indirectes.  

Amb la voluntat d’emplaçar tots els nivells de l’administració pública, els treballadors auxiliars de Nissan es desplaçaran aquest dimecres fins a Madrid per protestar davant el Congrés dels Diputats.

Els sindicats eleven fins a 22.000 el número de llocs de treball de caràcter auxiliar actualment en perill per la decisió de la multinacional japonesa d’abandonar les seves plantes catalanes. Empreses com Acciona o Calsonic podrien perdre entre 580 i 200 treballadors, respectivament.

D'altra banda, els quatre sindicats que conformen els comitès d’empresa de Nissan a Catalunya s’han reunit aquest dimarts pel matí amb la Secretaria General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement del govern català i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. En aquest encontre, els representants de les diferents administracions públiques han traslladat a Nissan la importància d’obrir la mesa de negociació sense “l’amenaça” de l'ERO, presentat a finals de juny.

Els representants dels treballadors han exigit, un cop més, la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels treballadors, que obligaria a l’empresa japonesa a negociar i evitaria que tingués via lliure per efectuar un ERO d’Extinció sense que hi hagi una autorització prèvia de l’administració.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides