Marta Pascal qualifica el PNC de “nou pal de paller” de la política catalana

La secretària general demana la complicitat de la militància per desplegar la formació a Catalunya abans de tancar acords electorals
Título de la imagen
Marta Pascal

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha enviat una carta a tota la militància en la que manifesta la seva convicció que la nova formació, sorgida de les cendres de Convergència i el PDeCAT, esdevindrà “el nou pal de paller de la política catalana superant els blocs i els retrets del passat. Jordi Pujol, qui va beneir l’aparició d’aquest nou partit sobiranista, sempre va qualificar CDC de “pal de paller”.

Pascal demana a la militància la seva “complicitat” per desplegar la formació en el territori. Fons internes estimen que poden pescar en l’espai convergent fart de la deriva de Junts per Catalunya, per la qual cosa es pensen dirigir a nombrosos càrrecs institucionals, com regidors, descontents amb la deriva del PDeCAT, emmanillat per Carles Puigdemont.

Per la líder del PNC, abans de tancar eventuals coalicions electorals, cal que el Partit Nacionalista construeixi un projecte “que il·lusioni als catalans, un projecte esperançador i que permeti que el nostre país se’n surti”, escriu Pascal.

Per això, considera que Catalunya “necessita un projecte ubicat en la centralitat política i ideològica, centrat en solucionar els problemes dels ciutadans i que sàpiga potenciar i posar en valor les nostres fortaleses”.

De moment, Pascal descarta formalitzar coalicions electorals, tal i com des d’Units per Avançar es proposa, amb un candidat com Albert Batlle. Abans, però, Pascal assegura que “ens cal escoltar tots els sectors i a la societat civil”. A més, Pascal anuncia a la militància del PNC que durant aquest mes de juliol pensa donar a conèixer el partit a la societat civil, als sectors econòmics i socials i a la resta de formacions polítiques.

Finalment, Pascal vaticina que el PNC, com partit de govern, ha de fer tot el possible per “aixecar el país i pujar al tren de la modernitat i el progrés”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides