Torra: “No hi haurà qui ens aturi per prendre les mesures oportunes per protegir la gent”

El president català no concreta, però, si les mesures dictades pel seu govern són una recomanació o d'obligat compliment
Torra i Aragonès

El president català, Quim Torra, ha afirmat que "no estem d'acord amb la decisió judicial" dictada per una jutge de Lleida que ha rebutjat ratificar el confinament domiciliari que havia decidit el govern català pels rebrots de coronavirus a diferents municipis de la comarca del Segrià. 

Quim Torra, en una compareixença conjunta amb el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha afirmat que "assumeixo les conseqüències" de no acceptar la decisió judicial, afegint que "no es pot jugar amb la salut de les persones". El president català ha fet una crida perquè "volem comptar amb la col·laboració de la gent per evitar l'expansió de la covid-19". De fet, Torra no ha concretat si les mesures dictades per la Generalitat són una recomanació o d'obligat compliment, afirmant que "els ciutadans del Segrià saben perfectament què és el que ha de fer".

Torra ha dit que "el govern de Catalunya està al costat de la gent del Segrià i de L'Hospitalet i de qualsevol punt del país". Torra defensa que en el seu executiu "prenem les decisions per protegir-nos tots i també els més vulnerables a la covid-19". En aquest context, el president català ha assegurat que "les mesures presses són per protegir la salut", i ha reblat que "no hi haurà qui ens aturi per prendre les mesures oportunes per protegir la gent".

En aquest context, Torra ha anunciat que en una reunió extraordinària del Consell Executiu s'aprovarà aquest dilluns un decret llei que emmarqui totes les actuacions per portar a terme a Catalunya per fer front als rebrots del coronavirus. Torra ha dit "que ningú jugui a fer política ni a fer un debat competencial amb la salut", i que "en la lluita contra el coronavirus només prevalen els criteris mèdics i sanitaris. No en pot prevaldre cap altre".
 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides