Vergés, respecte la resolució judicial del Segrià: “No es pot parar una cosa tan seriosa”

La consellera de Salut ha assegurat que el govern català buscarà el “camí jurídic” per aplicar l’enduriment del confinament domiciliari i ha destacat que cal fer-lo “quan abans millor”
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat, després del revés judicial que tomba el confinament domiciliari que el govern català volia aplicar a Lleida i a altres municipis del Segrià per frenar els brots de coronavirus, que “està clar que nosaltres no prenem unes mesures per gust, sinó per protegir a les persones”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vergés ha subratllat que no entén que la justícia hagi frenat les mesures de confinament domiciliari del Segrià, i ha emfatitzat que “no es pot parar una cosa tan seriosa”. La titular de Salut del govern de la Generalitat s’ha escudat en la llei de salut pública per aplicar el confinament domiciliari, la qual ha destacat que  “és molt clara", i ha afegit que “és un dret fonamental protegir la salut de la ciutadania”.

Tot i això, ha assenyalat que l’executiu encapçalat per Quim Torra buscarà el “camí jurídic per aplicar l’enduriment de les mesures de confinament”, però ha indicat que no es pot entrar ara en una fase de recursos jurídics sinó que cal aplicar les mesures “quan abans millor”. Tanmateix, ha admès que cal donar “seguretat jurídica” a tothom.

Vergés ha indicat que havia informat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, sobre l’enduriment del confinament al Segrià, i ha afirmat que el responsable sanitari espanyol compartia les mesures.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides