Revés judicial als confinaments domiciliaris de Lleida decidits pel govern Torra

Una jutge de la capital del Segrià diu que el govern català va emetre una resolució desproporcionada per evitar "l'aplicació d'un estat d'alarma parcial", que és una competència estatal
Quim Torra
Quim Torra

La jutge de guàrdia del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida ha rebutjat ratificar el confinament domiciliari que havia decidit aplicar el govern de la Generalitat a diversos municipis de la comarca del Segrià després dels darrers rebrots de Covid-19. En la seva interlocutòria, troba desproporcionada la resolució del govern que presideix Quim Torra i considera que l'objectiu de la mateixa és "eludir l'aplicació de l'estat d'alarma parcial", que és una competència estatal.

La mateixa resolució judicial recorda al president Torra que la Llei Orgànica 4/1981, que regula els estats d'alarma, excepció i setge, li permet sol·licitar al govern d'Espanya la declaració de l'estat d'alarma. A més, indica que la Generalitat pot adoptar mesures alternatives com el confinament domiciliari únicament de persones contagiades i les recomanacions de confinament.

La jutge, així mateix, rebutja que es pugui argumentar a favor de la decisió de la Generalitat el fet que s'havien confinat ja la comarca del Segrià i, abans, la conca d'Òdena, ja que les mesures en ambdós casos no han inclòs confinaments domiciliaris generals, per la qual cosa han afectat de manera molt menys intensa l'exercici de drets fonamentals.

El govern de la Generalitat havia prohibit des d'aquest dilluns les sortides i entrades als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, i a les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat. Ara aquesta decisió, que va rebre el vistiplau del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat), queda en suspens, per bé que la resolució del jutjat de Lleida pot ser objecte de recurs.
 

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari