L’Hospital Arnau de Vilanova es prepara per a una setmana crítica

Ara mateix hi ha 58 persones ingressades amb Covid-19, 7 d'elles en estat greu i 11 a l'UCI
Hospital de campanya, al costat de l'Arnau de Vilanova, a Lleida

El director de la unitat de Covid-19 de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales-Rull, ha assegurat que la setmana que ve "serà crítica" i es podrà veure si la tendència de nous casos diaris a la regió s'estabilitza o no. "Dubto que veiem una baixada", ha descartat el metge, que sí que espera que sigui un "punt d'inflexió".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el doctor ha dit que a l'hospital s'està "intentant buscar l'equilibri" per no haver d'ampliar capacitat "si les coses van bé". La capacitat que tenia l'hospital no s'ha saturat però sí que "s'ha vist compromesa", ha dit. Ara mateix, hi ha 58 persones ingressades, 7 d'elles en estat greu, i 11 persones a l'UCI.

Morales-Rull s'ha mostrat sorprès per l'"augment exponencial" dels casos que es va registrar entre dijous i divendres, ja que no s'esperava fins dilluns o dimarts. "Ens ha fet canviar les expectatives", ha acceptat. La principal preocupació dels professionals sanitaris de la regió és un possible augment dels casos de transmissió comunitària.

La mitjana d'edat de les persones ingressades continua sent propera als 60 anys, tot i que hi ha hagut un important augment de contagis entre joves de 15-25 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides