Carles Puigdemont agafa el control de la marca de Junts per Catalunya

La maniobra allunya l'acord sobre la reordenació de l'espai postconvergent i el PDECat estudia prendre accions
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

La marca Junts per Catalunya (JxCat) com a partit polític ja és definitivament de Carles Puigdemont. Els moviments de l'entorn de l'expresident de la Generalitat per fer-se amb la denominació que fins ara tenia registrada el PDECat, tal com informa Catalunya Ràdio, han donat els seus fruits i en el registre del Ministeri de l'Interior ja consta el nom del nou president i la nova direcció de la formació. Es tracta de Carles Valls, alcalde de Balenyà (Osona) i afí a Puigdemont.

El canvi hauria estat possible perquè quan es va registrar JxCat el 2018 les tres persones que figuraven al capdavant van signar un document en el qual renunciaven als poders sobre les sigles, que era la manera en què la direcció del PDECat pogués controlar-les, però alhora ha estat l'extrem que ha permès a l'entorn de l'expresident de la Generalitat endur-se-les.

El PDECat assenyala que "tenen documents" segons els quals "no es pot fer aquesta operació" i asseguren que "faran i trametran les accions que calgui". Fins ara, el partit que lidera David Bonvehí assegurava que controlava la marca, i fins i tot sospesava fer-la servir en cas de trencament amb Puigdemont de cara a les pròximes eleccions.

Aquest moviment dificulta encara més l'arribada d'un acord en les negociacions que duen a terme les dues parts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides