‘L’alcaldessa de l’odi’, nova presidenta del Consell de l’Alt Urgell

Josefina Lladós rep el suport de la seva formació, JxCat, i d'ERC
Josefina Lladós
Josefina Lladós

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, ha estat escollida aquest divendres en un ple extraordinari del Consell Comarcal de l'Alt Urgell com a nova presidenta de l'ens supramunicipal amb els nou vots a favor de la seva formació, JxCat, i els sis d'ERC. En contra han votat els quatre consellers de Compromís.

Francesc Viaplana i Mireia Pellicer, màxims responsables d'ERC a l'Alt Urgell, han decidit no fer cas als greus insults proferits per l'exrepublicana Josefina Lladós a través de Twitter -utilitzant el pseudònim @calreflex– contra altres dirigents i càrrecs contraris al pensament polític de Carles Puigdemont i els seus seguidors, entre els quals Jordi Fàbrega. Uns improperis que també ha dirigit contra representants d'ERC com Gabriel Rufián i Joan Tardà.

El suport dels republicans alturgellencs a Lladós pot significar un abans i un després per a ERC en aquest territori, si es té en compte el rebuig explícit a l'elecció de la batllessa de Ribera d'Urgellet per part d'alts càrrecs d'aquesta formació de la demarcació de Lleida.

Els dirigents comarcals, fins i tot, han incomplert el codi ètic del partit, que en un dels seus apartats dedicats al "respecte" afirma: "La dignitat de la persona constitueix un principi informador del pensament i l'actuació en l'àmbit d'Esquerra Republicana, perquè entenem que l'essència de la llibertat es fonamenta en la dignitat dels altres. En el marc de la confrontació política, tant interna com externa, més enllà de la discrepància, hem de fer ús d'un tracte educat i un llenguatge respectuós, que no es refereixi a al·lusions de caràcter privat ni sigui ofensiu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides